Ortalama bir TY AYT sorusu 40-45 kelimeden oluşur. Normal bir öğrencinin bu soruyu sadece okuması 15-20 saniyesini alır. Anlayarak hızlı okuma eğitimini alan bir öğrenci ise, aynı soruyu daha iyi anlayarak 5-7 saniyede okur ve her soruda 10 saniye, tüm sınav da '30-40 dakika ekstra zaman’ kazanır.
Hızlı okuma gözümüzün kaslarını eğitmeyi, gözümüzün çevik görmesini görme alanını genişletmeyi, okurken satırların üstünde serseri gibi dolaşan gözümüze daha etkin bir şekilde ritim kazandırma ve bütün bunlar ile görme+algılama uyumunu sağlamayı amaçlar.
Bunun yanı sıra içten seslendirmeyi kaldırmak hızlı okumaya yardımcı olur. Önemli olan anlamadan hızlı okumak değildir isterseniz ışık hızında okuyun hiç bir anlamı yoktur. Bu eğitimin temel hedefi daha hızlı ve etkin görme ve algılamadır.
Kısacası bu program, görsel algılama gücümüzü geliştirerek okuma, algılama, anlama düzeylerimizi yükseltmeyi hedefleyen farklı bir teknik beceridir. Bu beceriyi herkes gibi siz de kazanabilirsiniz
Türkiye’de bireylerin dakikada okuduğu kelime sayısı 150 ile 250 arasındadır. Hızlı ve etkin okuma eğitimleri sonucunda bu sayı 500 ile 750 arasına çıkmaktadır bu eğitim sonucunda okuma ve anlama hızınızda ciddi oranda yükselme göreceksiniz.
-
Kazanımlar
- Anlayarak okuma hızları en az iki katına çıkacaktır
- Odaklanma ve motivasyonları artacaktır.
- Kazandıkları 45-50 dakikanın bile tüm öğretim hayatları boyunca inanılmaz faydalarını göreceklerdir.
- Öğrenim hayatlarındaki başarı artacaktır.
- Sınavlarda zamanı yetiştirememe diye bir sorunları olmayacağı gibi okuduklarını isterlerse tekrar etme gibi bir şansları da olacaktır.
- Yavaş okumadan kaynaklanan dikkat dağınıklıkları ortadan kalkacaktır. Okuduklarını daha iyi anlar hale geleceklerdir. Paragraf sorularının sonundaki olumsuz soru köklerini daha dikkatli okuyarak, sınavlarda en az 5-10 net artış göreceklerdir.
- Özgüvenleri artacaktır.
- Daha hızlı ve daha iyi okudukları için daha fazla okuyacak, daha fazla okudukları için kelime hazineleri, düşünme becerileri, muhakeme yetenekleri, okuma kültürleri, yaşam tarzları, seçicilikleri, kısaca hayatlarının tüm alanları iyi yönde değişecektir.
- Kimler Katılabilir?
Kendini geliştirmek ve sınavlarda başarılı olmak isteyen tüm öğrenciler
Erdinç KÜÇÜKER, üniversite öğrenimine Dumlupınar Üniversitesi Matematik Bölümü ile devam etti. Üniversite yıllarında birçok eğitim seminer ve sempozyuma katılarak bilgi dağarcığını günden güne geliştirdi. İstanbul’a döndüğünde GİS Eğitim Danışmanlık Etüt ve Eğitim Merkezinin kurucu ortaklığını üstlendi. Burada hem öğreten hem öğrenen bir eğitmen modelini oluşturdu.Daha sonraki yıllarda aldığı eğitimlere yenilerini ekleme ve daha ileri gidebilme isteği ile Eğitim Koçluğu, Anlayarak Hızlı Okuma Eğitmenliği, İleri Hafıza Teknikleri Eğitmenliği eğitimi aldı. Halen aktif bir şekilde kendi çözüm ortakları olan kurumlara eğitim danışmanlığı yapmakta ve aynı zamanda kurumsal bir firmada uzaman eğitmen olarak eğitimlerini sürdürmektedir. Kişiye ve gruplara özel beden dilinin kullanımı üzerine çalışmalarda bulunmaktadır.